Thursday 10 June 2010

Кратка хронология на берлинското дискотечно дело

23:00. Нощта е непълнолетна. Клубовете отварят врати и барове за покварената младеж и тоалетни за още по-покварената стареж. Мирише на свежи плодове, току-що нарязани на бара от бармана, който бодро търка венци. Първите посетители винаги са групичките от по пет Лолитки, с къси полички и още по-къса памет. Те пристигат, руси, наконтени и хищни по онзи така-чаровен необигран начин, които особено се харесва на клубоработниците. Веднага засмукват по два коктейла, като плащат за един, все пак именно те са двигателят на нощния живот. Надеждите им са в по-късните часове на нощта да не плащат и първия. DJ не се впечатлява от Лолитките особено, отегчен от закъснението на тълпите потъва в тоалетната всеки пет минути. Клубоработниците сравняват размерите на пикочния му мехур и ноздрите му. Не откриват особена разлика. Групичките Лолитки се оглеждат една друга с зле прикрита неприязън.

24:00. Happy Hour. Заведението започва да се пълни с обичайните заподозрени. Пристигат големите тълпи от тийнове, пресни от квартирата на Х, където са ударили по едно за отскок. Някои и по две. Малцината, ударили по три, са принудени да си ходят обратно у дома, face control-а не оценява клубното им настроение подобаващо. ВИП пиянките се появяват, носещи дрехите от предната седмица със самочувствие от предната заплата. 25-годишни японски бизнесмени, приличащи на грозновати 15-годишни европейци с хормонални проблеми, са пристигнали преди 35 минути, съответно вече са безпорядъчно пияни. Некоординираните им движения забавляват искрено барманите, които все така бодро си търкат венците. Съотношението мъже-жени е едно към четири, което кара двете застаряващи рускини в средата на дансинга да ревнуват неистово от късите рокли и опънати лица на Лолитките и понякога дори безсрамно да подпитват защо бе джанъм има толкова малко мъже в тая дискотека. Лолитките, от своя страна, започват да се усмихват на малцината мъже в клуба. Въпросните малцина мъже си пият нехайно, рано им е да заговорят дори усмихващи им се Лолитки.

01:00. Бутилките шампанско и водка се трупат по препълните маси. Надявам се никога да не разбера удоволствието от пиене на шампанско в дискотека. Или където и да е другаде, for that matter. Светлите ризи и тъмните рокли оправдават безбожните сметки, но никой не мисли за портфейла си, заети са да алкотрошат след дългата работно-учебна седмица. Пълно е с красиви жени, които стават прогресивно все по-красиви. Сред тях са и застаряващите рускини от 24:00h, които повече заглеждат, отколкото танцуват и все пак си тръгват сами. Появават се последните редовнички – момичетата, които всяка седмица танцуват пред ВИП сепаретата, чакайки да ги дръпне някой от важните хора, та да пият на воля и аванта. Рядко съм виждал професионални танцьорки, които да танцуват с по-голямо желание. Жадни момичета са тези. Понякога им се получава. Междувременно съотношението мъже-жени се изравнява постепенно. Японските бизнесмени са напили японските си бизнесменски приятелки безпаметно и им пускат бизнес ръце по сепаретата, което предизвиква отвратените погледи на Лолитките, барманите, застаряващите рускини всички .

02:00. Пика на нощта. Подгряните тийнове се опитват да впечатлят Лолитките с танци от клип на Justin Timberlake. По-несимпатичните Лолитки поддават, все пак тия танци са от по-новите клипове, в които JT даже има брада и въобще си прилича на нормален хетеро човек. DJ пуска странна музика, ходенето до тоалетна явно му идва в повече. Клубоработниците се движат бързо между клубохолиците, раздават рамене, привидно неумишлени ритници и телефонните си номера. Получилите рамо са разочаровани от полученото рамо, но не се залавят да обясняват кого познават. Хм. Подът се покрива с натрошено стъкло. На ВИП сепаретата се мята монета, за да се избере кои от редовните танцьорки получават безплатно пиене тази седмица. Появяват се решителните педали, от което си пати основно персонала.

03:00. Немските клубохолици се оказват повръщачи, а не биячи - свежите плодове от 23:00 се превръщат в зеленчуци втора употреба. Берлинската клубна любов е късно зрееща – първите натискащи се тъкмо са се захапали, пияни и щастливи. Лолитките постепенно се изнасят, при това точно както са дошли – накурвени и в групи по пет. Justin Timberlake-овците на света са взели по някой телефонен номер и в най-оптимистичния случай дори са получили по някоя целувка в някое кьоше, но всяка Лолита се прибира сама. Сама в смисъла на „без мъж”. Пред ВИП тоалетните се вие опашка. Клубоработниците пият привидно безалкохолни напитки и открито се присмиват на някой престараващ се Джъстин, а танците цялостно стават все по-странни.

04:00. ВИП персоните слизат да потанцуват сред оредяващите простосмъртни. Простосмъртните са просто осмъртени. Клубоработниците, отегчени от некоординирани танци, събират всевъзможни съкровища от пода, изпуснати от празнуващите безбожници. Жените, останали в дискотеката до четири сутринта, са наричани не без любов „мърша”. Те са: 1. Твърде пияни, за да се сетят да си ходят и/или 2. Твърде загорели, за да им мине през главата да си ходят към къщи „а ла Лолит” (френски за „сами”, т.е. без мъж). Въпросните дами са желана цел за определена група мъже, познати като „хиени”. За по-голяма образност прилагам пример - в Слънчев бряг спасителите са класически пример за хиени – появяват се час преди съмване, събират останките и пируват до изтрезняването на останките.

05:00. Слънцето изгрява над Mutterstadt, като забележителното в случая е, че той до снощи той си е бил Jungfraustadt. Последните мохикани в клуба нехаят за слънцето, слагат си слънчевите очила и продължават да танцуват. Дългата нощ и качественият алкотрош се проявяват, мохиканите танцуват на ритъма на песен, свършила преди 10 минути. Клубоработниците са отегчени до смърт, не обръщат внимание на трите останали двойки натискащи се. Всяка от въпросните три двойки би се изчукала на момента върху сепаретата, ако не бяха твърде пияни, за да помнят къде се намират гениталиите им.

05:30. Край. Последните десет ВИП пиянки са учтиво заставени от охраната да се спасяват. Те неучтиво отказват, но никой не им обръща внимание, така или иначе другата седмица отново ще са тук. Слънцето грее над Берлин и неговите нощни пазачи, всеки от които пази по един ъгъл и честичко заспива. Немският вариант на фирма „Чистота” чисти. Общественият транспорт обществено превозва. Restart и начало на нов ден за всички освен нощните пазачи – те се оттеглят на заслужена почивка.

1 comment:

  1. Интересно, трябва да се види :P

    ReplyDelete